Gezond en emissievrij wonen en werken
kan voor iedereen!

Neem contact op met onze adviseur

Energieopwekking

Wat is duurzame energieopwekking?

Bij duurzame energieopwekking maken energiesystemen geen gebruik van fossiele brandstoffen als gas, maar van natuurlijke bronnen zoals de aarde, de zon en de lucht. Ze zorgen voor warm water, het verwarmen en desgewenst koelen van uw huis, gebouw of kantoor.

Duurzame energieopwekking betekent een maximale energiebesparing en een minimale belasting van het milieu. Daarnaast geniet u 365 dagen per jaar van een aangenaam en gelijkmatig klimaat in uw woon-­ of werkomgeving.

De energie die u zelf niet gebruikt levert u weer terug aan het stroomnet. Voor de geretourneerde stroom krijgt u geld van de energiemaatschappij. Met subsidieregelingen zijn de prijzen voor stroomafname en teruglevering 1:1 zolang de saldering geldt.

Bij het zelf produceren van duurzame energie komt geen broeikasgas zoals CO² vrij. Zelf energie opwekken is daarom veel milieuvriendelijker. U bent gegarandeerd van 100 procent eigen, groene stroom, dus onafhankelijk van uw energieleverancier.

Onze verschillende manieren van duurzaam energie opwekken

Energie uit aardwarmte:

GeoCollect-absorptiesysteem

Maak gebruik van aardenergie met GeoCollect

Zelf energie opwekken om aardwarmte te gebruiken voor verwarming en koeling? Sinds 2016 is het ook mogelijk zonder diepteboringen of vergunning. Het unieke GeoCollect Absorptie Systeem kan zonder problemen geïnstalleerd worden bij oude en nieuwe gebouwen en benut de verscholen energie onder de oppervlakte van uw grond.

Het geeft u zoveel energie als u nodig heeft. Snel, gemakkelijk en tegen zeer lage kosten. Zowel in de zomer als in de winter.

Gasloos verwarmen:

Triple Solar-panelen

Gebruik de energie van buitenlucht, daglicht en de zon

Triple Solar staat voor verwarmen, warm water en energieopwekking. Het is dus meer dan een zonnepaneel. Een Triple Solar-paneel kan samen met een warmtepomp een woning of gebouw 24/7 en alle seizoenen verwarmen en warm water leveren. Zo hebt u geen gas meer nodig.

De combinatie van de buitenlucht met daglicht én direct zonlicht zorgt voor een hoge opbrengst aan energie. Triple Solar werkt ook zonder zon en bespaart u:
• 100% energiekosten
• Fossiele brandstoffen als gas
• CO²
• Onderhoudskosten

Verdampingspanelen

Gasloos wonen met verdampingspanelen

De meeste mensen zijn zich er niet van bewust dat ook de lucht een onuitputtelijke bron van energie is die gemakkelijk toegankelijk is. Wij hebben unieke verdampingspanelen in de portfolio waarmee u geheel van het gas af kan. De werking van ons verwarmingssysteem met verdampingspanelen is eenvoudig, duurzaam en werkt onder álle weersomstandigheden.  U kunt tot 100% besparen op uw gasrekening!

Weten welke vorm van duurzame energieopwekking bij uw situatie past?

De energie van de aarde gebruiken met GeoCollect

Zelf energie opwekken om aardwarmte te gebruiken voor verwarming en koeling is sinds 2016 ook mogelijk zonder diepte boringen en zonder vergunning. Aardwarmte en Aardkoelte is een 24/7 duurzaam en schoon alternatief ten opzichte van andere energiebronnen.

Aardwarmte wordt vooral gebruikt voor verwarming en verkoeling van ruimtes. Deze vorm van energie is erg duurzaam door gebruik te maken van de aanwezige energie van de aarde. De pomp die wordt gebruikt verbruikt in verhouding met de levering, heel weinig energie.

De meeste mensen zijn zich niet bewust dat ze iedere dag op op een heel bijzondere bodem lopen waaronder een onuitputtelijke bron van energie ligt opgeslagen die gemakkelijk toegankelijk is. Het unieke GeoCollect Absorptie Systeem kan zonder problemen geïnstalleerd worden bij oude en nieuwe gebouwen en benut de verscholen energie onder de oppervlakte van uw grond!

Het GeoCollect Absorptie Systeem geeft U zoveel energie als U maar wilt … snel, gemakkelijk en tegen zeer lage kosten. En geheel onafhankelijk van het seizoen.

Een bijzonder neveneffect: Omdat er geen verbranding en dus geen uitstoot plaatsvindt, behoort geothermische energie opwekking tot de schoonste vorm van opwekking, waarvan het gebruik aanzienlijk helpt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Tegelijkertijd bent u volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen zoals olie en gas en kunt U op die manier een waardevolle bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu en uw huishoudbudget.

Meer lezen >>

De energie van de zon gebruiken met Triple Solar

Triple Solar is méér dan een zonnepaneel. Met Triple Solar panelen en een warmtepomp verwarm je een woning zonder gebruik van gas. Met dezelfde panelen kun je ook nog eens elektriciteit opwekken. Triple Solar = verwarmen + warm tapwater + elektriciteit.

Het Triple Solar paneel is de nieuwe warmtebron voor een warmtepomp.
Een warmtepomp is een apparaat dat warmte uitwisselt tussen de bron (in ons geval de Triple Solar panelen) en de verwarming in huis. De warmtepomp vervangt daarmee de CV ketel.
Een warmtepomp werkt hetzelfde als een koelkast. De warmte binnen in de koelkast wordt verplaatst naar buiten. Binnen in de koelkast wordt het koud, de zwarte buisjes aan de achterkant van een koelkast worden warm.

Wek energie op met moderne dakbedekking. Dakpannen of andere dakbedekking zijn passé. Het Triple Solar energiedak is volledig te integreren in de architectuur.

Triple Solar op het dak

Er zijn ook Triple Solar panelen voor op een bestaand dak. Deze zijn te vergelijken met standaard zonnepanelen. Triple Solar PVT panelen worden geleverd met een eigen montagesysteem zonder klemmen en randen. Hiermee krijg je een mooie vlakke afwerking.

Meer lezen  >>

De energie van de lucht gebruiken met verdampingspanelen

Verwarmen met verdampingspanelen (lucht warmtepomp – thermodynamisch verwarmen). De werking van ons verwarming systeem met verdampingspanelen is eenvoudig, duurzaam en werkt onder álle weersomstandigheden. U kunt wel tot 100% besparen op uw gasrekening.

Het proces schematisch:

Verdamping paneel, Verdampingspaneel, verdampingspanelen, Verwarmen met verdampingspanelen in Meppel Zwolle Steenwijk, Hoogeveen Drenthe en Overijssel. Het gas de deur uit

Werking verdampingspanelen.

 1. Verdampingspaneel.
 2. Warmtewisselaar.
 3. Pomp – Compressor.
 4. Buffervat.
 5. Expansieventiel.

Het koelmiddel, met een negatief kookpunt, loopt via een gesloten circuit door de verdampingspanelen. De omgevingswarmte drukt het gas samen, hierdoor stijgt de temperatuur van het gas. Nadat het koelmiddel is opgewarmd door zijn omgeving geeft het koelmiddel, in verdampte toestand, zijn warmte af aan een warmtewisselaar met behulp van een compressor. De warmtewisselaar geeft deze warmte door aan het water en het verdampte koelmiddel koelt af in de warmtewisselaar en keert terug in vloeibare vorm. Het hele proces herhaalt zich.

De COP waarde is het theoretisch rendement van de warmtepomp in nominale voorwaarden. De COP waarde geeft de verhouding weer tussen de hoeveelheid afgegeven warmte tegenover de hoeveelheid verbruikte energie. Bij een COP waarde van 4, gebruikt de warmtepomp in feite 25% energie om 100% warmte te produceren.

Meer lezen >>

De energie van de lucht gebruiken – zeg dag tegen het gas

Gas is meestal nodig om uw huis te verwarmen. Warm water wordt ook vaak met gas verwarmd en u heeft wellicht gas nodig om te koken. Uw gasverbruik blijkt vooral afhankelijk te zijn van het type woning waarin u woont, het aantal personen doet er minder toe. De maandelijkse gaskosten zijn zowel het gasverbruik als het gebruik van de meter.

U betaalt een voorschot dat berekend wordt op basis van uw jaarverbruik van het jaar ervoor. Het gemiddelde gasverbruik in Nederland is volgens Nibud (2016) ca. 1430 kuub per jaar, wat neerkomt op zo’n € 95,00 per maand. Die kunt u direct besparen.

Verdampingspaneel onder zonnepanelen! STEK monteur plaatst heatbox 150 met verdampingspanelen in De Wijk bij Meppel

Toepassingen

 • Tapwater.
 • Vloerverwarming.
 • Centrale verwarming.
 • Combinatie tapwater én vloerverwarming of cv.NN
 • Zwembad.
 • Bedrijfspand.
 • Tot 6000 kuub water (sportverenigingen)

Voordelen samengevat

 • Energie opname aan beide zijden van het verdampingspaneel.
 • Verwarmt tot 65 graden.
 • Buiten en binnenshuis te plaatsen.
 • Onder zonnepanelen voor nóg meer rendement.
 • Geen alternatieve energiebron nodig
 • Werkt tot – 21 graden Celsius buitentemperatuur
 • Werkt onder álle weersomstandigheden – 24/7 
 • Geen dure grond boringen.
 • Geen risico op bevriezen of oververhitten

Meer lezen >>