Onze Eco Fabrikant GeoCollect uit Duitsland voor benutting van energie uit Uw bodem

GeoCollect haalt op een zeer efficiënte manier energie uit uw bodem zonder diep te hoeven graven. Een perfecte combinatie met EWKTec klimaatbeheersing. Eco Concepts heeft de exclusieve rechten van dit unieke product voor optimale klimaatbeheersing.

Een geschenk van moeder natuurGeocollect welkom foto 2 kids

De meeste mensen zijn zich niet bewust dat ze iedere dag op op een heel bijzondere bodem lopen waaronder een onuitputtelijke bron van energie ligt opgeslagen die gemakkelijk toegankelijk is. Het unieke GeoCollect Absorptie Systeem kan zonder problemen geïnstalleerd worden bij oude en nieuwe gebouwen en benut de verscholen energie onder de oppervlakte van uw grond!

Het GeoCollect Absorptie Systeem geeft U zoveel energie als U maar wilt … snel, gemakkelijk en tegen zeer lage kosten. En geheel onafhankelijk van het seizoen.

De aarde als bron van energie

Een bijzonder neveneffect: Omdat er geen verbranding en dus geen uitstoot plaatsvindt, behoort geothermische energie opwekking tot de schoonste vorm van opwekking, waarvan het gebruik aanzienlijk helpt om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Tegelijkertijd bent u volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen zoals olie en gas en kunt U op die manier een waardevolle bijdrage leveren aan de bescherming van het milieu en uw huishoudbudget.

Geothermische warmte is een extreem milieu vriendelijke en energie besparende bron van energie. De warmte van de aarde wordt gebruikt voor uw warm water voorziening en voor een comfortabel binnenklimaat. Koelen in de zomer en verwarmen in de winter met uw eigen grond.

5 redenen om nu over te gaan op GeoCollect bodemenergie opwekking

 1. Overal en altijd beschikbaar
 2. Geschikt voor verwarmen en koelen
 3. Onuitputtelijke energiebron
 4. Geen vervuiling voor het milieu
 5. Voordelig in gebruik

Video: De 5 voordelen van GeoCollect

Video: Hoe werkt GeoCollect?

De energie centrale onder uw oprit of tuin

Geothermische energie is energie onder het oppervlak van de aarde die door de zon tot een diepte van circa 10 meter wordt opgeslagen. Het GeoCollect Absorptie systeem genereert energie van kristallisatiewarmte en van percolatie-water.

Hierdoor ontstaat een kleine eeuwigdurende energiecentrale die functioneert op slechts 1 à 2 meter onder de grond.

Het GeoCollect systeem is zeer gemakkelijk te installeren en zeer geschikt voor energie gerelateerde renovaties van kantorencomplexen, industrie, oudbouw en nieuwbouw.

Eenvoudig en ingenieus

GeoCollect maakt gebruik van de energie van de zomer in de winter en de koude van de winter in de zomer. Daartoe worden 10 GeoCollect modules aangesloten in een string vorm en verticaal ingebracht onder de grond. Deze 10 modules bereiken een prestatie van 1 kW *.

Voor een vrijstaand huis van bv. 150 m² is ongeveer 8 kW verwarmingscapaciteit nodig. De warmtepomp vereist 6 kW, d.w.z. 6 stringen, verspreid over 42 vierkante meter. De module-rijen hebben altijd een minimale afstand van 70 cm tot elkaar en een lengte van 10 m. Bij nieuwbouw kan de plaatsing eenvoudig meegenomen worden bij de graafwerkzaamheden.

* Niet geschikt voor rotsachtige bodem of droog grind.

De techniek van de modules

De GeoCollect ® absorptie modules zijn zo ontworpen dat ze maximaal de waardevolle energie van de aarde kunnen onttrekken. Vanwege hun bijzondere vorm en de vulling met een water / glycol-mengsel gebeurt dit op een veilige en efficiënte wijze waardoor een inbouwdiepte van 1 tot 2 meter meer dan voldoende is.

Het water-glycol mengsel stroomt door de GeoCollect absorptie modules en zorgt voor de warmte overdracht en transport van energie van de aarde naar de warmtepomp.

Energie veilig en efficiënt gewonnen

Omdat het GeoCollect absorptie systeem verticaal wordt geïntroduceerd in 1,5 m diepe sleuven, kan het zijn kracht ontlenen uit een grote kubieke massa en heeft het maar een fractie van het landoppervlak nodig in vergelijking met ‘buis-gebaseerde’ systemen. Vergeleken met diepte boringen is GeoCollect systeem goedkoop, gemakkelijk te monteren en er is geen speciale vergunning vereist om te installeren. Niemand kan het zien maar iedereen kan het voelen … energie uit de aarde is een onuitputtelijke natuurlijke bron.

Ontwerp op maat

Samen met onze partners adviseren, ontwerpen en leveren wij op maat een toekomstgerichte, efficiënte en duurzame aardwarmte opwekking installatie die is afgestemd op uw behoeften. Wij zorgen voor een optimale integratie met de volgende systeemcomponenten:

 • Geothermische verwarming (verwarmen met aardwarmte).
 • Tapwater opwarming met aardwarmte.
 • Extra koeling in de zomer (vrijwel geen energie nodig).
 • Optimalisatie met eigen elektriciteit opwekking met PV-panelen en opslag warm water in buffervat.
 • Eventuele integratie van thermische zonne-energie, PV afvalwarmte of houtkachel of open haard.
 • Voorverwarming van de inlaatlucht voor warmtepomp in de winter; Koeling van de inlaatlucht in de zomer.

Bezoekadres:

Oberstr. 14B
20144 Hamburg
Deutschland

www.geocollect.de

1468574847449_logo