Complete renovatie van 19de eeuwse pension

Dit monumentale pand is compleet gerenoveerd met EWKTec klimaatbeheersing door oppervlakte temperierung. Het kantoor is gevestigd in het monumentale pand in Niklastorstrasse 36, in het hart van de stad Schiller Marbach am Neckar.

Vereisten

Bij de renovatie waren er twee fundamentele eisen waaraan moest worden voldaan. Ten eerste, moest een energie-efficiënte en gezond binnenklimaat worden gecreëerd en in de tweede plaats moesten de wanden van schimmelvorming worden bevrijd en droog worden gemaakt.

Beschrijving

Het gebruikte EWKTec is in tegenstelling tot traditionele convectie verwarmingssystemen uitsluitend gebaseerd op basis van stralingswarmte. In dit gebouw zijn alle inwendige oppervlakken van vloeren, wanden en plafond op 21 ° C tot 23 ° C gezet. De energie hiervoor wordt voorzien door een Wolf gasgestookte ketel in het naburige appartement.

De maximale voorlooptemperatuur is 27 ° C. De aanpassing vindt plaats via een overslagstation uitgevoerd (zie afb.). Omdat er bij dit proces van warmteoverdracht in de vorm van warmtestraling geen convectie is ontstaat er ook geen huisstof turbulentie. De op deze wijze geëlimineerde nadelen van convectie verwarming, zoals bijvoorbeeld ademhalingsziekten of allergische reacties op slijmvliezen, zijn een verder voordeel van de energieoverdracht door straling. Dit voordeel komt de hygiënisch noodzakelijke uitwisseling van lucht ten goede. Aldus kan veel energie worden bespaard en condensschade, zoals schimmel, is uitgesloten.

Uitvoerende partij

Energie concept:. Fa EWKtec GmbH, Niklastorstr. 36, 71672 Marbach am Neckar

Samenvatting

Ondanks het gebrek aan uitwendige isolatie hebben we een absoluut voldoende verwarmingsenergie bereikt. Het gebouw had een veel te hoog vochtgehalte van 12% welke door thermisch drogen is gereduceerd tot een gezond vochtgehalte van 1,7% binnen 6 maanden.

De verwarming technologie van de toekomst is stralingswarmte; zij moeten ervoor zorgen gehard omliggende oppervlakken, de luchttemperatuur dan parallel lopen en zijn van ondergeschikt belang .

Projectgegevens

Periode: 2010
Objekttype: Villa
Bouwjaar: Einde 19de eeuw
Gevel: Zandsteen ca. 40 cm
Kantoor oppervlakte: 45 m²
Wooneenheden: 9 appartementen
Installatie: Wolf Heiztherme
Toepassing: Verwarmen

Bildergalerie – Denkmal/Sanierung Boarding House