Energiebesparing met Thermoline interieurverf ook zonder isolatie mogelijk

Magna Decoma Germany GmbH Fabriek Carplast

Beschrijving

In het kader van een besparingsprogramma in 2009 werd Thermoline gebruikt om stookkosten te verminderen. De temperatuurverschillen in de ruimte tussen de vloer en het plafond werd voor de verfbeurt vastgesteld op delta 7°C. Deze metingen werden uitgevoerd door een gekwalificeerde consultants en ingenieurs. Nadat Thermoline op de muren was aangebracht bleek het temperatuurverschil tussen de vloer en het plafond te zijn verminderd met delta 2,2°C voor de geverfde muren en delta 0,8°C van de niet geverfde muren. De oppervlaktetemperatuur van de binnenmuur steeg met 1,7°C.

Resultaten

Door de vergelijking met de weeromstandigheden in de voorafgaande jaren werd na de schilderbeurt van Thermoline interieur een besparing van 342 MWh/jaar gerealiseerd. 342 MWh/jaar betekent een stookkostenbesparing van EUR 20.456. Daarmee werd de investering van EUR 6.000.- al na enkele maanden in het verwarmingsseizoen terugverdiend.

Het energieverbruik voor verwarming werd in relatie tot de weersomstandigheden bekeken, namelijk door rekening te houden met de seizoensinvloed van de buitentemperatuur in de 6 maanden van verwarming. De besparingen verwijzen daarom naar de vergelijkbare periode in het voorafgaande jaar. Het bleek dat de duidelijk hogere temperatuur van het muuroppervlakte en de betere verdeling van warmte tussen de vloer en het plafond tot een significante vermindering van stookkosten leidde.

Projectgegevens

Periode: 2009
Objekttype: Industriecomplex
Gevel: Zandsteen ca.45 cm
Te behandelen oppervlakte: ca 2700 m²
Toepassing: Verwarmen en koelen

Fotogalerij – Afwerken met Thermoline